Pola Pemaknaan Asma Allah dalam Pemikiran al-Syahrsatani - Taswin, Mubarak (Jurnal Ushuluddin: Media Dialog Pemikiran Islam, 2023)
Artikel ini membahas tentang pola al-Syahrasataini dalam memahami lafaz Allah dalam buku tafsirnya. Begitupula mengungkap perdepatan seputar penamaan, ayat dalam surah al-Fatiha. Article ini tergolong library research yang bertumpu pada kajian kepustakaan khususnya buku al-Syahrasatani Mafatih al-Asrar wa masabih al-Abrar. Pada kesimpulannya pola al-syahrasatani dalam memahami lafaz Allah menggunakan pendekatan Bahasa, begitupula ia menguatkan setiap pandangan dalil atau bukti dari para kalangan ahli.